Στις αρχές του χειμώνα είναι η ώρα να μαζέψουμε τις ελιές μας.
Ξεκινώντας από τον Οκτώβριο, ο Ανδρέας Βλάτος χρησιμοποιεί μηχανήματα για να πάρει τις ελιές του δέντρου και δίχτυα για να τις μαζέψει. Ακολουθεί ο τρύγος, ενώ στη συνέχεια πηγαίνουμε στο ελαιοτριβείο του Θανάση Μαρακάκη για την σύνθλιψη και την εξαγωγή του λαδιού.
Στο φωτογραφικό αφιέρωμα που ακολουθεί, παρακολουθείτε στιγμιότυπα από τις εργασίες των ελαιοπαραγωγών μέχρι τη συλλογή του πολύτιμου, χρυσαφένιου υγρού.
Οι μικρές αγροτικές και ελαιοπαραγωγικές μονάδες της περιοχής της Δυτικής Κρήτης αποδεικνύουν το μεράκι τους και διατηρούν υψηλά την ποιότητα και τη φροντίδα μέχρι το τελικό προϊόν.